keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Kylpyhuoneen seinien "muuraus"

Kylpyhuone vanhaan taloon ajan hengen mukaisesti... ei ihan helppo rasti, kun ei vuonna -30 ole taloissa kylpyhuoneita juuri ollut. Vesieristyksestä ei voi tinkiä ja hirsitalon eläminen pitää huomioida kaikessa.

Yksi haastavimpia ja näkyvämpiä asioita ovat olleet pinnat ja tietenkin kalusteet. Kuten edellisessä blogissa jo kerroinkin, lattiaan meille tuli perus 10x10 harmaa laatta. Alunperin olisin kyllä halunnut marokkolaisen laatan lattiaan. Seinälaatta ratkaisi ettei markkolaista voida käyttää. Tiilen kanssa markkolainen laatta olisi ollut liian hallitseva. Näin jälkeen päin ajateltuna, tuo harmaa on turvallisempi siinä mielessä ettei siihen ihan helposti kyllästy.

Työnjako oli meidän perheessä selkeä: isäntä sanoi ja on muuten muistanut kertoa tämän kovaan ääneen ihan joka paikassa, että minä saan valita ihan minkälaiset laatat haluan. Totuushan on loppupelissä kuitenkin, että hän  päätti mitä meille tulee. Minä sitten suunnittelin niillä toteutuksen (toki isännän myötämielisellä hyväksynnällä, etten nyt mitään ihan kamalaa tee).


Seiniin valittiin Wienerbergerin käsinlyöty tiililaatta. Meidän blogissa ei harrasteta kaupallista yhteistyötä. Tiedän, että lukijoissa on paljon vanhojen talojen remontoijia niin minusta on mukavampi, ettei jokaisen tarvitse erikseen kysyä tuotteiden valmistajia. Toisekseen hyvästä palvelusta on syytä aina antaa kiitosta.

Tänään on kehuttava meidän paikallista kauppiasta, että homma pelaa kuin rasvattu! Tiililaatat tulivat meille Tikkalasta Mehtosen kyläkaupan kautta viikossa, kun muualla toimitusaika olisi ollut 4-6 viikkoa. Olemme huomanneet muutoinkin, että paikallisuus on kyllä todellinen valttikortti: mitä Mehtoselta ei löydy, sitä tilataan, eikä hinta häpeä yhtään suurille marketeille.

Laastivispilä soimaan ja tiiliä seinään! Työnjako on tässä hommassa selvä: emäntä muuraa ja isäntä saa ehkä saumata. Isäntä yritti kyllä usenpaan kertaa käydä ohjeistamassa miten tiilet pitää latoa, mutta tällä kertaa sai höpistä omiaan. Tämä on valmiiksi suunniteltu juttu, jota ei tarvihe tulla sotkemaan ;)







Jos ei teema kuvista aukea niin sanottakoon se nyt vielä erikseen eli meidän kylpyhuoneen seinät ovat rouheasti rohjahtaneet tiiliseinät. Välit, jotka nyt näkyvät kivilevyllä maalataan vaalean betonin väriseksi. Kivilevyn pinnassa on valmiina vesieriste. Saumat ja ruuvien kannat on lisäeristetty kivilevyteipillä.

Oi että on siistiä, kun taas tulee koko ajan valmiimman näköistä!





Nyt ei meinaa malttaa millään nukkua yön yli, että pääsee maalikauppaan! Tiilet saa saumata vasta parin päivän päästä. Saumaamisen jälkeen seinä suojataan roiskeilta kivisuoja-aineella. 







2 kommenttia:

  1. Heippa Mika ja Susku.
    Vau miten hienoa jälkeä olette saanut aikaseksi. Hyvä valinta oli nuo tiilet,sopivat hyvin vanhaan taloon.
    Terveisin. Orivedeltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Malttamattomina jo täällä odotellaan suihkuun pääsyä. Mukavaa vuodenvaihdetta Pirkanmaalle!

      Poista