maanantai 24. joulukuuta 2018

Kylpyhuoneen vesieritys

Tavoiteena jouluksi kylpyhuoneen lattia valmiiksi - tämä mitenkään viime tippaan jää :D

Ennen laattoja ja saumoja on matkan varrella vielä muutama työvaihe. Vedeneristykseen käytimme Weberin tuotteita (ei kaupallinen yhteistyö).



Premerin (MX) päälle tasoite. Primer kuivui nopeasti muutamassa tunnissa.


Tasoitteena Weber Vetonit 3100 pikatasoite, joka kuivuu 2-4 tunnissa. Meillä tasoite sai levähtää useamman päivän, käytännön syistä (lue töissäkin pitää välillä käydä).



Seiniin ilmestyi tässsä välissä myös saumoihin ja ruuvinkantoihin kaakelilujateippi tiivistämään saumapaikkoja. Teippien päälle levitetään vielä kaksi kerrosta vesieristettä. Tasoitteen päälle tuli uusi kierros primeriä.




Primerin vedeneristettä ensin kaksi kerrosta emännän levittämänä ja kolmas kerros isännän levittämänä (yllätys). Kaksi ensimmäistä kerrosta kuivui tunneissa. Viimeisen kerroksen kuivumista odotettiinkin sitten kaksi päivää, koska isäntä pelasi varman päälle ja levitti vedeneristettä niin, että varmasti riittää - sitä ei kuulema voi laittaa koskaan liikaa ja emäntä on kuitenkin jotenkin hutiloinut, oikaissut tai liimannut tarroja päälle. Hyvä niin, eipähän tule sanomista jälkeenpäin :)


Läpiviennit ja nurkat teimme niin ikään Weberin läpivienneillä ja nauhoilla.







Työrauhan takaamiseksi (ja eristeen ehjänä pysymisen takia) jouduimme tekemään rakennustarkastajille pieniä erityisjärjestelyitä.



Kaivon renkaat paikoilleen ja seuraavaksi pääsemmekin sitten laattojen kimppuun! 

Täsä mikhään kiirus tule... tässä vaiheessa jouluun oli vielä viikko aikaa, sattuneesta syystä päivitykset eivät ole nyt ihan reaaliajassa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti