sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Vuosi 2018 oli työntäyteinen ja oikein opettavainen

Melkoinen vuosi jälleen Millingtonissa takana. Töitä on tehty niin remontin ympärillä kuin leipätöissäkin paljon. Blogi on raahannut jäljessä melkein koko vuoden, eikä tekstejä ole syntynyt niin paljon kun aikaisempina vuosina. Instagram on ollut aktiivisin ja ajankohtaisin kanava tänä vuonna.

Kevätkauden täytti ikkunaremontti, joka valmistui kesäkuun  lopussa


Vuoden ensimmäinen tähtihetki oli, kun viimeinen ikkuna saatiin paikoilleen kolme päivää ennen kun museoviraston virkailija saapui lopputarkastukselle.




Kolmessa vuodessa talo on pelastettu rakenteiden osalta ja palautettu ulkoisesti lähes alkuperäiseen asuunsa. Sanon lähes koska yksi ulkoinen seikka vielä vähän kaihertaa. Taloon on tehty kattoremontti parikymmentä vuotta sitten ja siinä samassa yhteydessä on poistettu ristin muotoisesta talosta yksi ristin sakara. Tähän varmasti palaamme tulevina vuosina.


Pienenä välipalana ikkunasavotan jälkeen valmistui keittiöön hieman kalusteita.



Kesä vietettiin ulkotöissä


Helteinen, erittäin kuuma kesä oli oikein oivallinen ajankohta projektille "juokseva vesi sisään ja likavesi ulos". Koko loppu kesä meni kaiveluhommissa: ensin putkia ja johtoja (valmistaudumme jo ensi kesän sähköremonttiin) kaivolta taloon ja sitten taas putkia ulos pullokaivolle ja imeytyskentälle.




Imeytyskenttän saimme valmiiksi juuri ennen lumien tuloa. Pihaa ehdittiin tasaamaan hieman, mutta nurmen istuttaminen jää keväälle. Hedelmäpuita sentään ehdimme hieman istutella.



Kylpyhuoneen rakentaminen alkaa


Pakkasten ja ensimmäisten lumien tultua aloitimme kylpyhuoneen rakentamisen vanhaan ruokakomeroon. Reilu kaksi vuotta sitten, tämä nurkka talosta oli jäänyt odottelemaan lattiaremontin jäljiltä oikeaa hetkeä ja se oli käsillä nyt.

Vuoden toinen tähtihetki oli, kun syyskuun lopussa saimme ensimmäistä kertaa vettä sisään hanasta kääntämällä! Tunne oli sanoin kuvailematon! Mikä helpotus päivittäiseen elämään! Syksyn mittaan, remontin edetessä, välillä katosi vesi sitten kuukaudeksi kokonaan ja kuskasimme talousveden kanistereilla kaupungista. Saunaan sentään saimme lähteestä vettä.







Monenmoista vaihetta ja kuivumisten odottelua mahtuu kylpyhuoneen rakentamiseen. Jouluksi saimme lattian valmiiksi. Joulupäivänä muurattiin seinät ja kolme päivää ennen vuoden vaihtumista tapahtui vuoden kolmas tähtihetki: lämmintä vettä hanasta ja ensimmäistä kertaa suihkuun! Jälleen epätodellisia tunteita ilmoilla, yksi iso tavoite saavutettu. Lämmin vesi ja suihku, I'm so in LOVE <3 Mitä ihmettä sitä tehdään kaikella vapaa-ajalla, jota nyt irtoaa kun ei aika mene vesien kantoon sisään ja ulos. Pesulle pääsee ihan ilman minkäänlaista toimintasuunnitelmaa ja kesään mennessä meillä pestään astiatkin jo koneella. 



Ei, kylpyhuone ei ole vielä valmis, mutta käyttökunnossa se jo on. Tosin WC pyttyn vetäminen tapahtuu vielä toistaiseksi ämpärillä, koska tilatut tiivisteet TEHO-vesisäiliölle eivät ole vielä saapuneet. Allaskaappi pitää rakentaa ja samoin kaikki muutkin säilytyskalusteet, joita tila vielä kaipailee. Tilattu pesukone ei ole vielä saapunut ja lattialämmityksen kaapelit ovat vielä kytkemättä. Ja tietenkin: kaikki listat puuttuvat ;)

En malttanut olla kuitenkaan kikkailematta ja pitsiverho on suihkukaappiin jo ripustettu. Muutamia muitakin pikku yksityiskohtia on jo paikoillaan, mutta palataan niihin ensi vuonna.

Kun keväällä 2015 aloitimme remontin optimistisin suunnitelmamme oli, että vuonna 2020 talo on täysin talviasuttava. Kovin kaukana ei tuo tavoite enää ole ja vielä on vuosi aikaa. Mitähän se tuo tullessaan? Nyt on kuitenkin hetki aikaa kehrätä tyytyväisenä, tämä projekti ei valmistu koskaan ja sen vuoksi välimaaleista on osattava ottaa ilo irti.

Kiitos teille kaikille meidän projektissa tänäkin vuonna mukana olleille Ukki, Mummo, Anu, Pera, Seppo H, Marko M, Mikko P, Pekka P, Tarmo M, Timo P, Ville M, Jari H ja Mika S, sekä tietenkin Santtu, Jesse, Rambo ja etenkin prinsessa Elwiira. 

Kiitos myös teille kaikille  remonttiamme aktiivisesti eri kanavissa seuranneille. Omasta remonttipäiväkirjastamme on teidän ansiosta kehkeytynyt vuorovaikutteinen kanava. Jatketaan ensi vuonna samalla mallilla, seuraavat remonttisuunnitelmat ovat jo vireillä. Tähän väliin Millingtonin väki haluaa kuitenkin toivottaa oikein hyvää uutta vuotta kaikille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti