perjantai 28. joulukuuta 2018

Kylpyhuoneen seinien saumaus ja maalaus

Tiililaatat saatiin seinään pari päivää sitten ja on aika pintojen viimeistelyn. Suunnitelmaan kuuluu tiilien saumaus vaaleanharmaalla muurauslaastilla ja paljaaksi jääneen seinän epätasaistaminen, sekä maalaaminen. Maaliksi valitsimme graniitin harmaan.



Vesieristettä jäi purkkien pohjalle niin paljon, että "epätasaistimme" seinät rouhean näköiseksi sillä. Maaliksi valitsimme Luja 20 ja sävyksi graniitti. Tai niinhän me luulimme...


Jo purkissa maali näyttää epäilyttävän vihreältä. Ehdin jo syyttää isäntääkin maalin vaihdosta, kun hän olisi halunnut seiniin tummemman harmaan sävyn. Seinällä maali on vielä purkkiakin vihreämpi. Väri on kuitenkin vanhahtavan tyylinen eli makustellaan sitä hetki ennen kun lähdetään reklamoimaan kauppaan, jos vaikka olisikin hyvä.


Juu, ei ollut! Maali muuttui kuivuessaan vieläkin vihreämmäksi ja alkoi kyllä ahdistamaan. Ei auttanut kun hypätä autoon ja lähteä maalipurkin vaihtoon. Myyjälle oli sattunut näppäilyvirhe sekoituskoneella ja yhden numeron heitto muutti harmaan vihreäksi.


Pakko todeta, että alkuperäinen idea harmaasta toimii paremmin kun tuo vihreä. 


Maalauksen kanssa kylki kyljessä ilmestyi tiiliin saumat kätevän isännän toimesta.










Vielä siivous ja putkimies pääsee jälleen aamulla töihin. Sen jälkeen pääsemme kasaamaan jo suihkukaappia. Miten siistiä! Kuvittelin, että olemme joskus tulevan juhannuksen kieppeillä tässä vaiheessa. 








2 kommenttia:

  1. Onnittelut mageesta kylppäristä! Ei se saumaus tosiaan niin vaikeelta näytä, ehkä meidän keittiöremppamies silloin aikoinaan (vuonna 2008) käytti jotain takertuvaa saumauslaastia, kun piti hommaa niin vaativana. Ja hienot laatat olette valinneet :) Eikö oo mahtavaa, kun pystyy omin käsin saamaan tuollaista jälkeä aikaan? Voi sitten suihkutellessa ihailla kättensä jälkiä... Minulla ei tuollaista kätevää isäntää ole, niin "joudun" ihan itse tekemään sen minkä pystyn ja loput tekee ammattimies (melko tyyristä). Kaakelointikurssi alkaakin jo helmikuussa :) Ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laila, kyllä sitä oppii kun vaanuskaltaa ja haluaa. Luulen, että oleellisinta tuossa saumauksessa on että laasti ei ole liian löysää eikä kuivaa. Ja tuo tykalu jolla laasti tungettiin tiilien väliin on ihan ehdoton, muuten ei tule mitään. Youtube on hyvä kaveri kun näitä hommia opettelee. Kun me aloitettiin tämä proggis 4 vuotta sitten ei isäntä ollut kouluaikojen linnunpöntn jälkeen tehnyt mitään puusta. Nyt tekee ihan just mitä haluaa tehdä, motivaatio ratkaisee ;) Ja paljon olen minäkin oppinut, aikaa ja vaivaahan siinä on mutta tulee huomattavasti halvemmaksi. Tsemppiä kylppäriprojektiin!

      Poista