tiistai 4. joulukuuta 2018

Askel ja asia kerrallaan kohti sisävessaa!

Koolauksien jälkeen, puukuitulevyjen päälle kylpyhuoneen seiniin ilmeistyi 5 cm ekovillaa, jonka päälle vielä paperointi ennen levytystä.



Ulkoseiniin laitettiin kivilevy; kaakeliluja, jonka pinnassa on valmiiksi kosteuseritys. Paperin ja kaakelilujan väliin jää ilmarako joka kiertää myös lattian kautta.




Lattiaan filmivanerin päälle tuli kahden sentin Finfoam (Jep - luit oikein meidän talon ensimmäiset, ja varmasti viimeiset ja tunnustamme sen näin julkisesti). Valun alle tuo foam on ihan must. Mistään kohdalta foam ei vanhoihin rakenteisiin koske, eli jospa emme nyt kuitenkaan tällä liikkeellä koko tönöä tuhoa. Selvennyksenä niille, jotka eivät vanhojen talojen remontteja intensiivisesti seuraa; finfoam ja uretaani ovat eräänlaisia kirosanoja, joita ei ole lupa käyttää missään olosuhteissa tai jos niitä käytetään ei siitä saa ainakaan "piireissä" ääneen puhua tai tulee lynkatuksi.




Raudoitus ja lattialämmityskaapelin asennus.


Lattialämmityskaapelia saatin hukattua tähän viiden neliön pömpeliin 35 metriä! Eiköhän tuolla luulisi kovemmankin pakkasen pysyvän ulkona, kun kylpyhuone on tällä hetkellä muutoinkin talon lämpimin huone.

Seuraavaksi vuorossa onkin jo valu! Kyllä valu! Askel kerrallaan tämä alkaa tuntumaan jo mahdolliselta; jonain päivänä meillä oikeasti pääsee vessaan! Suihkusta en uskalla vielä puhua mitään, mutta kyllä sekin horisontissa jo häämöttää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti