sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hirsien paikkuuta ja pinnan venytystä


Piti sitten taas liioitella tuossa otsikossa, mutta en voinut laittaa otsikoksi hirsien paikka paikkojen ähräystä (kirjaimellisesti) ja hermojen menetystä vuorotellen.

No okei aloitetaanpa alusta. Aamu alkoi sillä, että heräämme ilman kellon soittoa molemmat kello SEITSEMÄN, juu-u! Vapaapäivän aamu ja näin on, aurinko paistaa ja linnut laulaa, ei vaan kertakaikkiaan väsytä yhtään.

Aamukahvin jälkeen minä jään vielä hetkeksi lukemaan päivän uutisia. Sanon isännälle, että ihan periaatteesta en tule raksalle vielä, koska tiedän, että kun päivä tästä käyntiin lähtee seuraava oma hetki on illalla saunan jälkeen noin kello yksitoista.

Sillä välin kun minä lueskelen, ehtii epätoivo ottaa vallan isännän korvien välissä, tääeivalmistuikinä-vaihde on silmässä alta aika yksikön. Päivän ohjelmassa on tuvan ja keittiön, sekä ruokakomeron alimpien seinähirsien lahovaurioiden poisto. Elämme edelleen toivossa, että paikkaamalla selvittäisiin ettei kengittämään tarvitsisi ryhtyä.

Lahonneet osat poistetaan ja paikataan. 

Työvälineinä taltta, vasara, kirves, rälläkkä erikoisterällä ja
iltapäivästä sitten jo sähkötoiminen moottorsahakin

Tupa ja ruokakomero on läpi käyty, koko päivä siinä hurahti. Päätämme palkita itsemme ahkerasta touhuamisesta tekemällä jotain kivaa eli ihan vaan vähän pientä puuhommaa...


Omituisiksi on meidän huvit menneet, muutama motti halkoja ja avot heti on mieli virkeämpi. Saunan kautta päätä tyynyyn. Huomenna on uusi päivä :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti