sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Oikeanlaisilla vehkeillä kalaa pannuun

Jos olemme amatöörimaatilallisia niin olemme myös amatöörikalastajia tai ei varmaan edes sitä. Amatööri on tässä kalahommassa kyllä jo reilusti liioiteltua. Viime kesänä ostimme ensimmäisen katiskamme. Kyseessä oli malli teeseitse-katiska ja siitä kerroinkin viime kesänä (ihan vaan vähän meinasi mennä kasaamisvaiheessa hermot).

Katsikaan tarttui valtavankokoinen hauki ja käytännössä yksi ahven sekä ziljoona lahnaa. Niin ja ei sitten mitään muuta. Ajattelimme, että tuossa järvessä ei ole kerrassaan sitten muita kaloja. Kesän kuluessa kävi ilmi, että itse asiassa nuo lahnat olivat ainoita jotka eivät päässeet karkuun härpättimestä, jota katiskaksi kutsuimme. Aivan susi-ostos! Taas voi todeta jälleen kerran, että havalla ei hyvää saa. Kalastaminen jäi sitten siltä osin siihen viime kesänä.

Meillä on toki yhdet verkotkin, mutta veikkaan että verkkojen laskeminen järveen on meille kyllä jo ylenpalttinen parisuhteen koetinkivi. Eli päädyimme uuteen katiskaan, tällä kertaa pyydystintä ei tarvinnut parsia itse kasaan se tuli kaupasta valmiiksi koottuna.

Perjantai-iltana kävimme sitten pudottamassa katiskan veteen ensimmäisen kerran ja kappas vaan, mitä sieltä aamulla nousikaan.


Toisella puolella katiskaa mötkötti ihan hyvä kokoinen hauki maha pullollaan - ei mätiä, vaan ahvenia. Roikale oli ahminut viisi ahventa kerralla.


Ahvenia oli toisessa puoliskossa parisenkymmentä, mutta laskimme nämä menemään, että saavat kasvaa rauhassa. 

Kävimme katsomassa katiskan illalla uudestaan ja jälleen yksi hauki ja lähes kolmekymmentä ahventa. Sunnuntai aamuna sama homma. Jännä juttu, että nyt pelkät ahvenet tuonne tunkee. Hauki tottakai, petokalana pyrkii perässä apajille.

Aamuisesta satsista poimimme muutaman isomman ahvenen pannulle asti. Hyvää oli :)










2 kommenttia:

  1. Minäkin itseasiassa eilen sanoin miehelle pitäisikö ostaa katiska, että päästäisiin kokeilemaan tulisiko saalista :) Koska verkkojen laskeminen ei varmastikaan meiltä onnistuisi :D :D Jonkinmoinen savustuspönttö pitäisi kyllä tälle kesää myös hankkia! Maistuisi savustetut ahvenet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa puuhaa tuo on, pienissä ahvenissa vaan tuhoton siivoaminen. Savustuspönttö on kyllä kätevä vekotin. Vii,e kesä oli vaan niin puuhakas meilläkin että ei taidettu käyttää kun kerran juhannuksena. Minä olen vakaasti päättänyt että nuo verkot kyllä edes kerran veteen lasketaan, katotaan sitten että ovatko sen jälkeen niin solmussa ettei toista kertaa tulekkaan ;) Katiska on helppo, mutta ei tosiaan kannata ostaa sitä 24.90€ katiskaa sillä ei saa kun pahan mielen

      Poista