sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Keväisiä puutarhahommia

Joka kevät minä aina päätän tuossa toukokuun paikkeilla että ensi vuonna EN ESIKASVATA MITÄÄN, koska ne epäonnistuu kuitenkin. Viimeistään siinä vaiheessa kun on ulos istutuksen aika niin hontelot taimeni katkeavat ensimmäisessä kovemmassa tullenpuuskassa ja ohjelmassa on reissu puutarhalle.  Ihan samalailla joka ikinen vuosi tuossa viimeistään helmikuussa tulee se ajatus, että josko sitten kuitenkin vähän jotain. Niin tänäkin keväänä.

Tomaatteja


Tänä vuonna syytän tuosta keittiön purkkiviidaksota kyllä nyt isäntää ja hänen UV-valohärdelliään ikkunankuivatuksessa.

Kasvamassa on tomaattia ainakin neljää eri sorttia, paprikaa, chiliä, kaalia ja keijunmekkoja. Nämä nyt tässä vaiheessa, yksi nippu siemenpusseja on nimittäin kadoksissa ja voihan olla että ne löytyvät vasta ensi keväänä. Osa taimista on saatu ystävältä, jolta oli myös mopo lähtenyt tässä hommassa keulimaan kun ikkunalautakin loppui kesken. Nämä saadut taimet ovat nyt sen kokoisia, että aika koulua ne isompiin purkkeihin kasvamaan.





Koulinnan välissä viestittelin puutarhuriystävälleni lisähoito-ohjeita, jotta en tällä kertaa epäonnistuisi. Hirveän suurta luottamusta ei minun lannoitustaitoihini sieltä kyllä irronnut, kun kerroin että on minulla ainakin kananp:tä. Tosin se on kyllä vielä liian tuoretta oikeasti käytettäväksi.


Keijunmekko näyttää tässä vaiheessa oikein lupaavalta, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Katsotaan miten käy :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti