keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Muratti talvehti hienostiSyksyllä tuskailin komean murattini kanssa ja pelkäsin tappavani sen talven aikana. Kuinkas kävikään?Tyyppi kasvaa omassa ämpärissään entistä ehompana ja odettelee jo ilmojen lämpenemistä ja sen myötä ulos pääsyä. Ja ei TÄTÄKÄÄN en ole vielä edes aloitellut lannoittamaan, varmaan pitäisi kyllä.
2 kommenttia:

  1. Jos joskus innostut istuttamaan sen ulos, jos se paisuu liikaa ja jää talveksikin sinne, on hyvä leikata pistokkaita, jotka jää sisälle varoiksi. Talvehtimispaikka on hyvä olla iso- ja kovalehtisen puun kuten vaahteran tai haavan alla. Talvisuojakankaalla voi peitellä myös. Lumipeite on tietysti talvella paras suoja. Ahvenanmaalla on pari kylää, jossa muratit kasvavat puun runkoa pitkin korkealle ja siinäkin selviytyvät, mutta siellähän on enemmän mereinen ilmasto. Muualla etelä-Suomessa talvesta selviytyminen on satunnaisempaa, kun lunta ei meina saada pysymään nykyisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme Keski-Suomessa Jyväskylän korkeudella, joten en oikein usko talvehtimiseen täällä, valitettavasti :( Leikkasin tämän nytkin ennen kuvausta ja otin pistokkaat kasvamaan. Toivottavasti saadaan lisää mahtiyksilöitä :)

      Poista