sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Paranee se käsiala remonttihommissakin

Nyt kun kaikki sisäikkunat on käsitelty niin kaapimella, kitillä kun maalillakin on palautteen paikka. Salin ikkunoista olen kitannut kaksi kappaletta puolitoista vuotta sitten. Tänä viikonloppuna nuo ikkunat nostettiin pois paikoiltaan, koska salin karmit päätyivät käsittelyyn.

Voi järkytys! Ihan ei kaikki ole mennyt silloin 1.5-vuotta sitten kuin Strömsöössä kun jälki on tämän näköistä!!!!


Mitä tässä on oikein tapahtunut? No ensinnäkin maali on väärää öljymaalia eli tässä kuvassa oleva poka on maalattu Virtasen maalitehtaan neljänöjynmaalilla olisi pitänyt olla neljänöjyn IKKUNAMAALIA. No enpä tuota silloin tiennyt. Mistä sen näkee? Maalipinta on matta ei kiiltävä niin kun ikkunoissa kuuluisi olla, eikä maali ole tasoittunut kunnolla. Tämä on helposti onneksi korjattavissa eli yksi kerros oikeaa maalia pintaan ja johan kiiltää.

Mutta tuo kittaus..... yhyyyyy.... Tästä ikkunasta irroitin lasit ja lasitin uudestaan. Nytpä on ilmiselvästi käynyt niin että tämä mamma ei ole ymmärtänyt että lasituskitti ja tuo pintakitti eivät saa olla jäykkyydeltään samanlaatuiset eli päälikitti on ollut ensinnäkin liian löysää ja harjaantumaton käsi on sen vielä viimeistellyt.

Onni onnettomuudessa on että näitä maanataikappaleita ei ole kuin kaksi ja tuota kittausta ei sisäikkunoissa nää kukaan muu kuin minä itse ikkunoita pestessäni, mutta ärsyttää silti. Melkein tekisi mieli riipiä kitit mäkeen ja laittaa uudestaan, mutta antaa nyt olla. Isäntä lohduttaa sillä että historian kuuluukin vanhassa talossa näkyä.

Sinänsä oli erittäin hyvä ratkaisu aloittaa projekti sisäikkunoista, käsi ehti hyvin harjaantua piiloon jäävien kittausten Alla kuva miltä kittauksen pitäisi näyttä ja miltä se kaikissa muissa ikkunoissa nyt näyttää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti