lauantai 8. huhtikuuta 2017

Uutta projektia pukkaa

Isäntä on selvästikin kyllästynyt jo ikkunoiden kaaputteluun koska alkoi jo viritellä seuraavaa vaihetta.

Piha-aitan reunimmainen huone on ollut alunperin betonilattialla. Miksi? Ilmeisesti täällä on säilytelty ainakin viljaa. Betoni on murentunut pahan päiväisesti ja ensimmäinen aitta onkin melkein maavaraisella lattialla. Muissa aitoissa on lankkulattia, joka on säilynyt hyvin.


Päivä paistaa alimmaisen hirren alta, tai no siitä missä alimmainen hirsi on joskus ollut. Tuo aitan seinämä pelastettiin jo ensimmäisenä kesänä lopulliselta tuholta, koska alimmat hirret olivat aikojen saatossa päätyneet mullan alle. Blogiteksti tuosta operaatiosta löytyy kahden vuoden takaa täältä


Lattian kaivuuhommissa oli onneksi työnjohto mukana


Miksi isäntä nyt sitten kesken ikkunaprojektin alkaakin hörhöillä aitan lattian kanssa? Kesä on tulossa ja sisäpuolen ikkunoiden kunnostus alkaa olemaan aivan loppusuoralla. Kaikki ikkunat ovat nyt maalissa ja odottelevat vain maalin kovettumista. Karmeista on enää keittiön toinen ikkuna ja ruokakomeron ikkuna rapsuttelematta. Saliin ja kamariin naputeltiin jo listatkin tänään paikoilleen.
Aitasta on tarkoitus tehdä kesäksi meille (ei Eemelille) verstashuone ulkopuolen ikkunoiden kunnostustilaksi. Navetta ei kostean ilmanalansa vuoksi puuhommiin oikein sovellu. Missä ulkopokat sitten saadaan kuivaksi onkin sitten jo suuremman luokan probleemi.


Ja ihmeiden aika ei ole ohi! Sain tänään kukkia tuolta armaalta isännältä, edellisestä  kerrasta alkaa olemaakin jo kuusi vuotta aikaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti