sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vesi virtaa


Järvi on vapaa talven kahleista, kyllä se kesä sieltä tulee vaikka lämpötila muuta kertookin! Toinen paikka, jossa soisi veden virtaavan on tuo "mökkitie".  Onhan se toki jo pitkältä matkalta kuivunutkin, mutta viimeiset 20 metriä on kyllä sellaista liejua, että hyvät mutapainikisat voisi siinä järjestää.
Jätimme tänä viikonloppuna autot suosiolla jälleen isomman tien varteen ja annoimme tien levätä koko matkalta.


Pihassa on 60 metriä syvä porakaivo, jonka vettä edellinen asukas oli  koko ajan käyttänyt. Talo on ollut kuitenkin lähes vuoden tyhjillään, niin olemme tähän asti käyttäneet kaivovettä vain siivoukseen. Perjantaina saimme vastauksen kaivoveden laadusta ympäristökeskukselta. Vesi on moitteetonta ja sellaisenaan talousvedeksi kelpaavaa. Teetimme laajan porakaivoveden tutkimuksen, jossa tutkittiin myös radon ja arseeni. Tutkimus maksoi noin 230€. Kyllä sitä oppii nopeasti arvostamaan asioita. Helpottaa jo kummasti, kun vettä ei tarvitse kuljettaa kauempaa.

Lapset testailivat asiantuntevasti vedenlaatua välittömästi ja on kuulemma mahdottoman kylmää, mutta ehdottomasti paremman makuista kuin vesijohtovesi. Saimme myös jo aikaisemmin kuulla, että kaivo on aina ollut siinä määrin antelias ettei siitä vesi ole koskaan loppunut.


En tiedä missä nämä miehet olisi pitänyt uittaa? Jonkinlainen trukkikoukku pitäisi varmaan hankkia, jolla niskasta järveen kastaisi ennen autoon ottamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti