maanantai 3. elokuuta 2015

Kesän kuraleikit maalauksen ohessa

Tämä kesä tullaan varmasti muistamaan ainakin säästä. Ilmanala vaihtelee äärestä laitaan, mutta pääasiassa sataa joka päivä ainakin vähän.

Lapset osaavat ottaa tästäkin ilon totisesti irti. Navetan takaa on kaivinkone tasoitellut peltoa ja se odottelee tällä hetkellä kuivumista ja täytemaata. Näillä keleillä vaan ei tahdo mikään kuivua, niinpä meidän jannut keksivät sunnuntaipäivän ratoksi pienen ohjelmanumeron.



Kuvassa on lähtötilanne eli "siitä se ajatus sitten lähti". Lopputuloksen näin vain muutaman kymmenen metrin päästä kun molemmat jantterit olivat yltäpäältä tuossa lällissä. Riemun kiljahdusten tauottua heräsi jo vahva epäilys, josko ovat sisälle lähteneet kun eivät tulleet sitten lähemmin enää esittäytymään. Onneksi kuitenkaan ei, vaan olivat suoriutuneet omatoimisesti saunaan pesulle. Ehkä tämä nyt sitten oli taaseen yksi niistä arvokkaista lapsuuskesien muistoista herroille, kun eipä tuosta vahinkoakaan tainnut syntyä, mitä nyt vähän pyykkiä.


Mitenkäs se vanha sanonta menikää, maalari maalaa ja rahhaa saa.... niin no, tällä työmaalla ei taida euroja urakasta irrota, vaan enemmänkin niitä tuntuu valuvan ulospäin. Rimojen ja lautojen maalaus siis jatkuu.


Nurkkalaudat ja ikkunoiden myykit maalataan perinteisellä pellavaöljymaalilla eli Virtasen maalitehtaan neljänöljyn laatumaalilla.  Maali on hengittävä ja sisältää UV-suojan ja maalausväliksi luvataan jopa 10 vuotta. Kahdeksan metriä pitkät laudat on maalattava pituutensa vuoksi taivasalla kahteen kertaan. Tuo öljymaalin kuivuminen olikin sitten pieni yllätys, eli kuivuu juuttaan hitaasti ja aiheuttaa pientä päänvaivaa yhdistettynä tähän keliin. Pressuviritykset on oltava asemissa koko ajan. Toista kerrosta ei pääse samana päviänä levittelemään. Hanskat siis naulaan ja muuta puuhaamaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti