sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pihakoivusta klapeiksi


Huh, huh hellekeli on suosinut pihahommia niin, että hiki on virrannut oikein urakalla. Vielä kun viikonlopun urakaksi osui puuhommat ei nestehukka ole ollut kaukana. 

Pihassa on kolme koivua sähkölinjojen välissä. Puut olivat niin hankalasti sijoittuneet että hälyytimme sähköyhtiön apuun. Empowerin pojat tulivat pudottamaan linjan alas ja metsuri kaatamaan puut.

Sinänsä ihan mahtavaa palvelua sähköyhtiöltä muuten, mutta neljän tunnin varoaika metsurin hommaamiselle oli hieman naftisti. 

Metsuri kuitenkin saatiin paikalle ja puut nurin. Puunkaadon ammattilaista tarvittiin sen vuoksi, että tuo meidän saunapahanen on sen verran likellä, ettei tämän perheen puukaatotaidot ole vielä niin luotettavalla tolalla, että kovin lähellä rakennuksia arvaisi kaatelemaan ryhtyä.Ensimmäisen pienemmän koivun kaadon jälkeen metsuri hihkaisi "laitetaanko loput tuohon selkään"? Ja siihenhän ne laitettiinn siististi nippuun.
Mahdottoman tilan vaatii tuollainen täyskokoinen koivu kaatuessaan. Puut olivat siinä nätissä kasassa ja kukkapenkki siellä alla. Sanoin metsurille ennen kaatoa että vaahterasta ei niin väliä, mutta en erikseen älynnyt sanoa että säästäisi rukokuusaman.
Sen verran ankea näky rusokuusama oli että vetäisin loputkin siitä maan tasalle. Katsotaan nyt sitten ensi keväänä kestääkö näin rajua leikkausta vai onko entinen. Muut kasvit tässä penkissä selviävät kyllä.
Viikonlopun urakkana siis yksi täysikokoinen ja kaksi pienempää koivua sekä yksi pienehkö mänty pystystä klapeiksi. Kruununa lopuksi vielä oksien poltto.
Aurinko pääsee nyt paistamaan pihalle pidemmän aikaa, eikä syysmyräköitäkään tarvitse ainakaan omien pihapuiden osalta pelätä.

Ja jos joku PT tulisi nyt sanomaan että lenkille ja salille olisi syytä lähteä, niin saatettaisiin vaikka näyttää pitkää nenää. T. nimimerkk ehkä pääsemme huomennakin sängystä ylös - mutta huom vain ehkäEi kommentteja:

Lähetä kommentti