lauantai 1. elokuuta 2015

Pari metriä rimaa

Talon laudoituksen alta on päätykolmioista poistettu rimat joskus aikoinaan kokonaan. Tämä tosiaan tarkoittaa nyt sitä, että meillä on täys tuuletus päällä vintillä. Joku voisi käyttää myös ilmaisua läpi veto.


Uudet rimat on tuonne nyt saatava ennen talven tuloa, ellemme sitten meinaa tehdä lumitöitä myös sisällä. Rimat, nurkkalaudat ja ikkunoiden myykit tulivat meille Muuramelaiselta A-puulta. Nurkkalaudat ovat talossa olleet kohtalaisen leveät ja 190mm leveä lautaa ei hyllytavarana löytynyt, mutta tilaamalla järjestyi reilussa viikossa.


Sää oli jälleen hieman oikukas, mutta useamman kymmenen metriä tuota rimpulaa tuli tänään maalailtua. Nyt ne pitää vielä vaan saada taiteiltua tuonne ylös asti. Samanmittaisia rimoja tulee vain kaksi päätyynsä. Luulen, että rimojen paikalleen napsuttelu ja viistoon sahaaminen on meillä jonkun muun homma kun minun.


Pihapäivityksissäni lähes koko kesän ihmetystä ja ihastusta aiheuttanut keltakaunokki on nyt lajinsa varmistanut. Ensimmäinen hauska tupsukka avasi kukkansa eilen. Mehiläisten ja perhosten määrä on  takapihalla aivan valtaisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti