keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kutsumattomia vieraita ja vieraanvaraisuutta

Ollaan isännän kanssa katseltu netistä iltaisin Hovimäen tuotantokausia. Siinä kartanonväki kestitsi sodan aikana miehittämään tulleet venäläissotilaat yltäkylläisesti ja säästyi suuremmilta vahingoilta. Tälle linjalle päätimme mekin ryhtyä. Maalla vieraita kulkee ihan toiseen tahtiin kun kaupungissa ja suurin osa vieraista on onneksi todella mieluisia, mutta osa on selvästi tällaisia miehittäjätyyppejä.

Meillä vierailee välillä kutsumattomana vieraana jonkin sortin pistiäinen. Kaveri on viehättynyt uudesta punamultamaalista eteläseinällä ja sen verran ihastuksissaan on, että vaivihkaa rosvoaa sitä omiin tarpeisiinsa (lue; porailee kivasti "hengitysaukkoja" hirteen).


Hyönteisasiantuntijoilta olemme tämän kaverin henkilöllisyyttä yrittäneet selvitellä ja hän on mitä ilmeisemmin jalosukuista erakkoampiaisiin kuuluvaan lajia, joko Microdynerus tai Stenodynerus sukuun kuuluva.

Olen aina ollut sitä mieltä, että antaa kaikkien kukkien kukkia ja elikoiden elää rauhassa, mutta jossainhan se raja näköjään minullakin menee. Jos mie en syö teidän kämppää niin sovitaanko, että työkään ette syö meidän torppaa - jookos?

Tästä syystä ryhdyimme lasten kanssa nikkaroimaan pörriäisille ihan omaa punamultatönöä, suorastaan B&B majoituksestahan tässä on kyse ja vieläpä maalaismaisemassa.






Pojat ovat innokkaita nikkareita ja vastasivat toteutuksesta kokonaan. Materiaalina käytimme vanhaa lautaa, käpyjä, kaislaa, puun kappaleita,väinönputkia, punamultamaalia ja valkoista pellavaöljymaalia sekä heinäseivästä ja kanaverkkoa.










Toivottavasti uusi lukaali pörriisille kelpaa ja jättäävät hirret jatkossa rauhaan :)



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti