sunnuntai 30. elokuuta 2015

Maalia, marjoja, kukkia ja luuttua

Vielä oli kesää jäljellä ainakin tämän viikonlopun verran ja hyvä niin, puuhaa on paljon. Tänä viikonloppuna tupa raivattiin maalauskeskukseksi, koska yöllä on kosteus jo niin suuri ettei öljymaali kuivu ulkona IKINÄ. 

Tämä tarkoitti sitä, että ruokakomero on nyt sitten kuitenkin pakko ottaa käyttöön jo tässä vaiheessa. Olen kesän aikana yrittänyt putsata konstilla jos toisellakin kohtalaisen pahasti tummuneita hirsiä. Projekti on kuitenkin enemmän kuin pahasti kesken, mutta ei auta...


Ruokakomeron lamppu kertoo tilanteesta - pöllyytetty on! No vettä ja rättiä kehiin niin kyllä se siitä. Oikein nätti lappu paljastuu tuon moska kerroksen alta. Palataan itse seinäprojektiin sitten joskus myöhemmin. Nyt vain pölyt pois ja eväät sisälle.


Vadelmakausi alkaa jo hiipumaan, mutta vielä on puskat pullollaan punaisia aarteita. Lauantaina poimin nelisen litraa, josta lapset popsivat suihinsa samoin tein litran verran ja loput päätyivät hilloksi. Nämä eivät vaan taida keräämällä loppua.Puutarhassa on käännytty selvästi syksyyn ja on sadon korjuunaika perennoidenkin suhteen. Myskimalvan, akilleijan, arovuokon ja lehtoängelmän siemet ovat jo tallessa. Ukonhatut ja ritarinkannukset sekä ruusumalva saavat vielä hetken kypsyä. Muiden siemeniä en taida kerätäkään, tai no ehkä sormustinkukkia pitää sijoitella uudestaan.Kukkijoitakin riittää vielä elokuun loppuun. Kallionauhus ja sinipiikkipallo keräävät valtaisat määrät pörriäisiä ja perhosia. Navetan seinustalla loistaa keltainen meri kultapalloista, jotka roikkuvat juuri ja juuri pystyssä virittämiemme tukilankojen varassa.
Maalaamistakin vielä riittää, mutta uskokaa tai älkää kohtapuoliin olemme tilanteessa, jossa voimme esitellä Millingtonin uuden ulkomuodon, myykeineen päivineen - kunhan tuo riivatun öljymaali vaan kuivuisi joskus.


Punamullan kanssa meni vähän tarkalle, tämä tippa jäi purkin pohjalle, kun viimeinen pensseliveto oli vedetty.Rakennusvalvoja oli mukana jälleen ihan jokaisessa hommassa - myös nostokoriin oli päästävä ajelulle.


Syksyiset yöt ovat mystisiä. Täysikuu aikaan sai pihalle mielenkiintoisen tunnelman, jota en valitettavasti kameralla saanut ikuistettua. Mutta aika rauhoittava on tämäkin rantamaisema ennen tuota täysikuuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti