lauantai 23. toukokuuta 2015

Sauna säätöä


Saunan lämmityksen lähtökohdat eivät tänään olleet kovinkaan auvoiset. Kuten aikaisemmin jo kirjoitinkin Kotapata on kyllä ne parhaat päivänsä nähnyt, samoin kiuas.


Vesipataan löytyi ratkaisu ystäviemme vanhasta käyttämättömästä pihasaunasta. Pieniä ongelmia asennuksen suhteen aiheutti se, ettei kyseinen pönttö mahtunut saunan ovesta sisään vaikka on saman kokoinen kun vanhakin.


Miten edellinen pata on paikkansa löytänyt on arvoitus. Onkohan se ollut paikoillaan koko saunan olemassaolo ajan? Ei auta, ainut vaihtoehto on että karmit irroitetaan paikoiltaan, koska ikkunakin on niin kapea ettei mitään toiveita sitä kautta mahtuisi. Onneksi kuitenkin pelkkä karmien irroitus riittää.

Pata saadaan paikoilleen pienen jumppailun jälkeen. Kiukaan ostimme uuden, malliksi valikoitui Harvian uutuusmalli Linear lasiluukulla. Lasten mielestä kiuas on aivan liian hieno meidän saunaan - jotakin on näköjään jo nuortenmiestekin ajatusmaailmalle tapahtunut, eikä suunta ole suinkaan huono!


Ennen kun saunaa lämpiämään kuitenkaan uskalletaan laittaa on piipun kunto vielä tarkistettava. Tällä kertaa ei kukaan siivekäs ole asumustaan sinne käynyt rakentelemassa. Edes tässä kohtaanhan siis tuulet olivat saunaprojektin suhteen suotuisat. Vielä ei ehkä kannata kuitenkaan nuolaista...Ennen lämmitystä on perusteellinen siivous vielä edessä. Ajan kuluessa oli hämähäkki, jos toinenkin kotinsa virkannut saunan kattoon ja nurkkiin. Imuri onneksi tehoaa seitteihin varsin sujuvasti. Jokusen kerran sauna on myös tainnut savuttaa sisälle, sen verran musta vesi seinän paneleistakin irtosi. 


Jokunen tunti pesussa vierähti, mutta tässä kohdin voisi sanoa tv-sarja Kesähäiden termein "viimein kaikki on hyvin". Sekä pata, että kiuas saatiin lämpiämään ja mukavat löylyt sieltä meille irtosikin.


Pientä pintasäätöähän tässäkin projektissa vielä on, kuten esmes se ettei pukuhuoneessa ole paikoillaan ihan kaikkia ikkunaruutuja, saunan lattia on osaksi hiekkaa ja seinäpaneleissakin on vähän pientä sanomista. Pesulle kuitenkin päästään. Palataan säätöihin sitten siinä vaiheessa kun sen aika on. Voi olla, että se ei ehkä ole tänä kesänä, katsotaan onko vielä ensi kesänäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti