sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Maalari maalasi taloa...


Laudoituksen poiston jälkeen, pinkopahvit poistettiin, samoin ilmarakona olleet kaikki rimat. Naulojen nyppiminen oli jälleen yksi operaatio, mutta siihenhän alamme jo tottumaan. Hirret on maalattu aikaisemminkin jo punamullalla, joten pintaharjaus riitti puhdistukseksi.


Yläkerta on tehty laudasta ja pääty kolmiossa osa laudoituksesta irtosi paneleita irroteltaessa. Nämä naputeltiin kiinni ennen maalausta. Tulimme siihen tulokseen että kolmiot maalataan ensin ja rimat laitetaan paikoilleen vasta sen jälkeen.


Ensimmäisen pensselinvedon jälkeen voi olla tyytyväinen sävyvalintaan. Uulan punamulta  keittomaali ja italianpunainen ovat nappi valinta!Yllä olevassa kuvasarjassa olen tullut salakuvatuksi. Se mihin haluaisin tässä kuitenkin kiinnittää huomiota on työasennot! Löytyy kyykkyä, toispolviseisontaa ja polviseisontaa. Lisäksi maininnan arvoista on, että pensseli vaihtaa välillä kättä ja selkä pysyy suorana myös tuossa kyykkyasennossa.
Länsiseinustan maalaus aloitettiin kun näytti, että keräilee pilvet taivaalle. Eipä se varjo kauaa kestänytkään, mutta maalaustelineet antoivat hieman edes aurinkosuojaa maalaukseen.
Tänään jakaannuimme kahteen tiimiin. Ukki ja minä maalareina ja mummo isännän kanssa lautahommissa. Taisi mummo nyppiä naulan jos toisenkin päivänaikana irti. 

Laudat pääsivät sitten odottelemaan uusiokäyttöä taapeliin aittaan sateelta suojaan.


Päivän puutarhalöytö on ehdottomasti vaaleanpunainen vuoden 2007 ruusuksi valittu harvinainen Papulanruusu. Ihan!Eikä tämä keltainen kurjenmiekkakaan mikään inhokki ole. Saunan takana on valtaisa vuohenputki viidakko. Pitäisiköhän sitä vuohenputkipestoa nyt vihdoinkin kokeilla?


Päivän päätteksi kesänmuotivinkki: jos et jaksa sitoa enää kengännauhoja saunan jälkeen ja omaat naulanpistohaavan jalassasi, etkä tämän vuoksi tohdi paljan varpain pihanpoikki hilpasta. Suojana toimii myös vedenpitävät työhansikkaat. Kvaak, kvaak vaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti