sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Aitan portaat


Piha-aitan portaat ovat lahonneet vaarallisesti paikoilleen. Ukki sai sunnuntain kunniaksi porrassiepin ja päätti tehdä päivän treenin purkamalla ja rakentamalla uudet rappuset. 

Nuoriso pääsi siis tänäänkin mönkkärihommiin kelkkomaan eilen kaadettujen koivujen viimeisten pöllien lisäksi, hapantuneita porraslankkuja juhannuskokolle. Täytyy vain todeta, että onneksi puunkaatopäivä osui lauantaille, sen verran oli tuulista tänään, että olisi rungot voineet löytyä pian naapurin puolelta. 


Materaalit uusiin rappusiin löytyi vanhastaan. Onneksi näin, koska uusi puu olisi tuossa kyllä pistänyt pahasti silmään. Nyt vanhat lakut sointuvat vanhaan rakennukseen hyvin ja nämä tuoreemmat neliskanttiset parrut jäävät alimmaisena aikalailla piiloon. 

Leveät lankut löytyivät aitan alta ja hirsipöllejä tontin reunalta hienosti pressulla suojattuna. 


Hienot rappuset meille syntyikin, nyt ei keiku eikä kiiku. Eikä tarvitse kenenkään pelätä, että jalka sujahtaa lankusta läpi. Nuo tunnistamattoman näköiset vihreät pehkot ovat mansikkaa.Tuuli pöllyytti niin että istutukset ovat kuvissa lievästi sanottuna vähän kärsineen näköisenä.

Hieman täytyy vielä pehmeämpiä pahnoja hommata yövieraille, mutta muuten alkavat siis aitatkin olla valmiina kesäkauteen.

Mummon kanssa siivoiltiin kuistia kesäkuntoon (tai mummo kyllä siivosi koko huushollin). Sen verran jäi kuistiprojekti vielä kesken, ettei sisäkuvia ole esitellä. Tämän ikkunan sisäpuoli nimittäin suorastaan huutelee pientä pyöreää pöytää pitsiliinalla eteensä. 

Ensimmäiset ikkunatkin tuli siis pestyä. Homma on tehtävä kyllä kieli keskellä suuta, osa ruuduista on nimittäin pelkillä lasitusnauloilla kiinni ja kitit ovat linnut nokkineet ja aurinko kuivattanu hyvin tehokkaasti. Pestynä nuo ei näytä ollenkaan niin pahalta kun eilen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti