torstai 25. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka kaasu-uunissa


Kaasuhella on majaillut keittiössämme nyt viikon verran. On aika testata sen leipomisominaisuuksia ja mitäpäs muutakaan kun raparperipiirakkaa!

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1.5dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1.5tl leivinjauhetta
1/2tl kanelia
100g voisulaa

Täyte:
n. 4dl raparperin paloja
1 prk kermaviiliä
1 kanamuna
1dl sokeria

Kuivat aineet sekoitataan keskenään ja lykätään piirakkavuokaan.
Minä käytin leivinpaperia, mutta yhtälailla vuokan voi toki voidellakin.




Täyteaineet sekaisin keskenään ja pohjan päälle levälleen.


Pinnalle ripottelin vielä kanelia.
Normaalistihan tämä paistettaisiin 200 asteessa 25-30min.

Nyt lykkäsin uuniin ja ajasti pirisemään 30min kohdalla. Tämä ajastin on kyllä kaasu-uunissa ihan ehdoton, kun eihän tuolla valoja pala. Minulta palaisi ainakin kaikki uunin ilman tuota kellon kilahdusta.

20min kohdalla piirakka on vielä aivan raaka. Uusi 20min kehiin.

Otin piirakan kuitenkin 10min kuluttua pois.


Päällepäin näyttää ihan kohtalaisen hyvältä.


Mutta, mutta pohja onkin sitten hieman kärähtänyt. Eli muistiin seuraavalle kerralle: paista piiraat hieman korkeammalla niin eipä pala karelle pohja.

P.S Ihan hyvää siitä tuli






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti