lauantai 20. kesäkuuta 2015

Rosvopaistia muuripadassa

Niin eihän tämän mikään ruokablogi pitänyt olla, mutta nyt tulee eväspäivitys. Isäntä bongasi netistä Reseptitaivaan sivuilta rosvopaistin ohjeen muuripadassa. Pakkohan tätä oli juhannukseksi kokeilla. Harkoista alusta padalle ja tuumasta toimeen.




Lammasta löytyi meiltä pakastimensta luomuna, koska isännän serkku vaimoineen näitä Lempäälässä kasvattaa. Kaveriksi ostin possun kasleria. Lihat nostin aamulla jo hyvissä ajoin lämpiämään ja maustoin öljyllä, suolalla, rose-, viher- ja maustepippurilla sekä valkosipulilla. 

Maustamisen jälkeen käärin lihat erikseen tiukasti leivinpaperiin, jonka kastelin ja sen päälle folio kaksinkerroin.


Viime aikaiset sääolosuhteet varmistivat sen, että hiekka on litimärkää joten tulet padan alle tehtiin varulta jo aamusta.


Ennen lihojen päätymistä pataan kieputtelin ne erikseen vielä raparperinlehdissä ja kanaverkko vielä päälle, sekä paistomittari possun kupeeseen.





Kynnystuli vielä päälle ja sitten odottelemaan.


Kokolailla 1.5 tuntia myöhemmin paistomittari hälytti ja lihat nostettiin ulos vetäytymään reiluksi 20 minuutiksi.



Hyvää, mehevää ja maukasta. Kyytipojaksi vielä uusia perunoita ja eilen saamaamme haukea voissa paistettuna. Salaatteina ceasarsalaatti hieman varioituna eli roman-salaatin tilalla oman pellon horsmaa (jota en kyllä isännälle kertonut ennen kun oli salaattinsa syönyt), kreikkalainen salaatti ja tätini tekemään perunasalaattia.

















Nyt on hyvä kellahtaa kupunsa viereen.
Rauhallista Juhannusta toivottaa Millingtonin väki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti