lauantai 20. kesäkuuta 2015

Salin eteinen - talon viehättävä yksityiskohta


Porstuasta on kaksi sisäänkäyntiä taloon. Rahvaan ovi tupaan ja toinen paremman väen ovi eteisen kautta saliin. Salin puoleinen sisäänkäynti on sangen viehättävä ruutuikkunoineen

Eteisestä lähtevät myös pinkopahvit pois ja tuo vasemmalla oleva 70-luvun naulakko saa lähtöpassit samassa rytinässä.

Tosiasiassa eteisen "remppa" on ollut valmis jo pari kuukautta, mutta hienosäädöt ovat puuttuneet, jotta tämä kirjoitus olisi julkaisuun saakka päässyt. Verhot toki puuttuvat vieläkin, mutta kaikki aikanaan.Tuoli on keväällä kunnostamastani satsista, naulakon löysin Puttipajasta ja kukat ihan omalta tontilta. 

Mitä tuo lettupannu tekee eteisen seinällä onkin sitten hyvä kysymys. Pinkopahvien repimisen jälkeen ei seiniin juuri nauloja jäänyt, paitsi että eteisen naulakko oli sitä paljon suurilla ruuveilla kiinnitettynä seinään, että ne jätettiin paikoilleen. Siivotessa sitten piti tuo lettupannu saada tyrkättyä johonkin käsistäni ja tuohon se nyt jäi - ei ehkä lopullisesti, mutta siksi aikaa kun löytää seuraavan paikkansa. 

Voi että kun eteinen olisikin aina näin siisti! Tilanteeseen saadaan hienot hämäykset aikaiseksi kun en kuvaa porstuaa samaan aikaan, kenkä-, hanska- ja takkimeri on meillä  siellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti