torstai 18. kesäkuuta 2015

Paljun piilotusta

Juuri viikko ennen Juhannusta kurvasi pihaamme palju. Koko viikon suunnitelmat uusiksi, koska onhan palju tulille jussiksi saatava.

Finnfoamia löytyi kotoakin ja menin onneton sanomaan isännälle, että foam levy mahtuu hänen maasturiinsa... mahtuihan se toki juu. Jos olisin voinut olisin matkustanut koko reissun pää polvissa piilossa, mutta pitihän jokun nyt sitten katsoa tuleeko oikealta ketään, koska MINÄ olin sanonut levyn autoon mahtuvan niin silloin se sinne myös mahtuu. Opetus: älä ikinä päästä suustasi mitään mistä et ole satavarma! 

Paikka paljulle oli saunan vieressä jo katsottuna. Sopivasti rinteessä, johon se saadaan piiloon niin ettei riko pihapiiriä, eikä näy talolta käsin lainkaan. Pikkuisenhan tuossa taas näitä kaiveluhommia oli ja kätevää kun on oikein kallioinen ja kivinen tontti.

Onneksi oli kuitenkin jälleen myös ammattikaivaja auttamassa ja valvomassa työn valmistumista.Finnfoamit liimattiin paljuun uretaanilla. Hyvin tarttuivat, mutta meinasivat hieman liukua alkuun joten vedimme ne teipillä vielä kiinni, jotta pysyvät paikoillaan. Uretaania meni neljä purkkia ja foamia 5 levyä kylkiin ja pohjaan. Kanteen ei ihan kolme levyä riitä.
Kuopan mullat sijoitetaan paljun ympärille, niiden päälle maisemointikangas, kiviä ja kivikkokasveja. Tarkoitus on, että paljun yläosan puuosia tulee mahdollisimman vähän näkyviin ja nekin tehdään tuppeen sahatusta laudasta, ettei tule liian fiiniä tähän maalaisympäristöön. 


Projektissa ei ihan ilman vaurioita selvitty.  Sen lisäksi että koiran takapuoli oli aivan uretaanissa, tuuli pyöritti välillä vimmatusti, mutta onneksi kukaan ei jäänyt purjeeksi nousseen katoksen alle.

Seuraava jännitysmomentti olikin vedenpaineen ja ylipäätään veden riittäminen kaivosta. Palju on 2.5m halkaisijaltaan ja sen täyttäminen kestää 1.5 tuntia tällä lorotuksella. Lämmittämiseen menee noin kolme tuntia, koska porakaivovesi on kohtuu kylmää, joten ihan tätä ei tulille viitsi joka ilta laittaa.
Muutoin palju siis saatiin käyttökuntoon Juhannukseksi, mutta naamiointi jäi vielä kesken, koska kiviä ei vaan tähän "hätään" ollut tarpeeksi eli tähän palaamme vielä.

2 kommenttia:

  1. Mistäs paljun hankitte ja mimmoiseen hintaan? Lopputulos tulee varmasti olemaan upea! 😍

    VastaaPoista
  2. Palju on itse tehty eli uniikki kappale :) Lopputuloksesta varmaan saadaan vielä tässä lähiaikoina postaus - on ollut tuo lopullinen piilotus vähän pitkissä kantimissa kun sopivan puutavaran löytäminen on vähän haastavaa. Kivet on jo ympärillä, mutta loppusilaus puuttuu edelleen

    VastaaPoista