sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Lähes epätoivoinen yritys - piha juttuja

Lapsuuden kotini pihassa kasvoi, niin kauan kun jaksan muistaa violetti syreeni. Omissa pihoissani syreenejä ei ole valitettavasti aiemmin ollut. Millingtonilla syreeniä kasvaa, sekä valkoisena että violettina. Violetti on villiintynyt yli 10 metrin pitkäksi pöheiköksi, joka osin voi huonosti. 

Kuivuneet oksat ovat niin paksuja, että on turvauduttava moottorisahaan.

On se vaan kaunis puu sisältäkin!

Kaksi risukasaa, jotka pöheiköstä kertyivät olivat valtaisat. Näillä ranteenpaksuisilla oksilla lämpiäisi sauna useampaankin otteeseen. Saisikohan tuota hienoa puun sisustaa jotenkin hyödynnettyä - pitää pistää mietintämyssy päähän ennen kun isäntä ehtii nämä polttaa.

Ja huomaako eroa edes lähtötilanteeseen? Eipä juuri, ainakaan sadepäivän valokuvasta, livenä pöheikkö näyttää melkein merkittävästi siistimmältä.

Ja ihan kohta on koko komeus täydessä kukassakin.

Toinen täysin "mission impossible", meidän horsmapellot! Pakko kai tätä on alkaa syömään, kun sitä on tarjolla silmänkantamattomiin. Uskomatonta sinänsä, että pellolla tosiaan ei kasva mitään muuta kuin horsmaa. Kaiketi tämä on kukkiessaan todella kaunis näky, mutta voi sitä höttyvän määrää kun alkaa siementämään!2 kommenttia:

 1. Voi jestas, mikä horsmapelto! Enpä ole moista ennen nähnyt!

  Mun kanat ois niin onnessan tuolla! :) Kanat tykkää ihan hirveästi horsmasta.

  Joskus olin ymmärtävinäni, että syreeni pitäis kirjottaa syreeni ja lausua sireeni. Mutta en mene takuuseen, onko se niin. Mistähän kielestä tuo syreeni nimi tulee....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuota horsmaa kasvaa vielä toinen samanmoinen alue. Talon ympäriltä olen sitä trimmerillä koittanut pitää kurissa, mutta kasvaa vaan riivatun nopeasti uutta. Taitaa tulla latinasta tuo syreeni = Syringa ?

   Poista